Nyheter 

Boliden makes procurement awesome

Procurement leaders säger att tack vare dessa företag får inköpsproffesionen en bättre och bättre ställning i organisationerna. Procurement leaders säger vidare att:

”These are the people who have been pushing the industry forward and creating business impact for companies around the globe. These are the people who are making procurement awesome.”

SAP Ariba hyllar det här årets nominerade för visionen att se vad teknologi kan göra och därmed driva teknologin till att bli mer innovativ. Dem är alla visionärer, som krattar vägen för nästa generations ledare inom inköp och som arbetar för att #MakeProcurementAwesome.

”Vi är väldigt glada över den här nomineringen och ser den naturligtvis som ett bevis på att vi har drivit ett ambitiös och innehållsrikt utbildningsprogram inom inköpsområdet, som dessutom har gett mycket goda resultat. EFFSO levererat en av de centrala delarna i detta program och vi är väldigt nöjda med samarbetet vi har haft med dem.”

Björn Stenecker, Chief Procurement Officer på Boliden

EFFSO levererade under 2016 – 2017 ett antal tolv dagars utbildningar för hela Bolidens globala inköpsorganisation, programmet bestod av fem olika moduler som bland annat innehöll: Intressentanalys, Problemlösningsteknik, Totalkostnadsanalys, Spendanalys, Kommunikations- och presentationsteknik och Mätning och uppföljning.

Utöver EFFSOs utbildningsprogram har Boliden genomfört ett omfattande internt utbildningsprogram för interna uppdragsgivare, ca 400 personer, och varit med och startat upp Handelshögskolans konsortieprogram inom inköp för högre chefer.

”Vi är väldigt stolta över att ha fått leverera det här programmet till Boliden och vi ser också den här nomineringen som ett bevis på att vårt arbete med att utveckla utbildningsinnehållet i programmet har gett resultat”.

Arvid Fredin, Konsultchef och utbildningsansvarig på EFFSO

EFFSOs träningsprogram inom inköp består oftast av akademier som är mellan tolv och tjugo dagar långa och de skräddarsys efter respektive kund och just deras specifika behov.

Här kan du läsa mer om nomineringen.