Nyheter 

CBAM-analys gav Micropower nya insikter inom hållbart inköp

Under 2023 insåg Micropower att EUs nya gränsjusteringsmekanism för koldioxid, Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), förmodligen kommer att påverka framtida kategoristrategier eftersom leverantörsbasen i ett av deras kategoriprojekt uteslutande finns utanför EU.

Micropower är en världsledande systemleverantör inom batteri och batteriladdning. Det var under förra sommaren som företaget insåg att CBAM, EUs nya gränsjusteringsmekanism för koldioxid, med stor sannolikhet kommer att påverka framtida kategoristrategier, då det i ett pågående kategoriprojekt visade sig att leverantörsbasen uteslutande befinner sig utanför EU. Micropower valde därför att analysera aktuell kategori och därefter övriga kategorier för att förstå vilka kategorier som eventuellt kommer att påverkas av CBAM. EFFSO hjälpte dem att genomföra arbetet i fyra steg.

”Att vi jobbar proaktivt med CBAM går hand i hand med Micropowers mål att vara en nyckelspelare inom den gröna omställningen. Inte nog med att vi levererar system som hjälper till att stötta elektrifiering av industrin, vårt fokus på hållbart inköp visar att vi är konsekventa i vårt löfte att arbeta för en bättre framtid globalt,” säger Jens Nyman, Vice President Procurement på Micropower.

Här kan ni läsa hela kundcaset och intervjun med Jens Nyman. Är du nyfiken på fler kundprojekt som vi genomfört finns de att ta del av här!