EFFSO Webinar
22 september 08:00
Vad är en miljöspendanalys?

Spendanalys är ett klassiskt verktyg för inköp, men visste ni att den även kan användas till att identifiera CO2-avtrycket i leverantörsleden?

Vad är en miljöspendanalys?

Med hållbarhet högt uppe på agendan så behöver alla funktioner i en organisation dra sina strån till stacken – inte minst inköp. Med ansvar för leverantörsleden sitter inköp på en guldgruva av information, och med en miljöspendanalys kopplad till den traditionella spendanalysen blir den information än mer värdefull.

Miljöspendanalys adderar ytterligare dimensioner till spendanalys och visualiserar hur stort CO2-avtryck som finns i leverantörsleden – per kategori och per leverantör. Vilket inte minst är av högsta vikt med tanke på EUs miljörapporteringsdirektiv.

I detta webinar kommer våra konsulter Gustaf Teneberg Trum och Gabriella Hamner att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. I webinaret kommer vi att gå igenom bland annat:

  • Vad är en miljöspendanalys?
  • Varför ska man göra en miljöspendanalys?
  • Hur går det till när man gör en miljöspendanalys?

 

Webinaret har tyvärr redan varit men ni kan ta del av inspelningen och materialet här. Och har ni frågor, tveka inte att höra av er till oss!